Update dd 04-10-2013 - Reisverslag uit Roscoff, Frankrijk van Diepgang - WaarBenJij.nu Update dd 04-10-2013 - Reisverslag uit Roscoff, Frankrijk van Diepgang - WaarBenJij.nu

Update dd 04-10-2013

Blijf op de hoogte en volg Diepgang

04 Oktober 2013 | Frankrijk, Roscoff

Lieve allemaal,

Heerlijk om al die berichtjes te lezen. Het is een avontuur. Ik heb het afscheid als bijzonder ervaren. De eerste paar dagen was erg wennen. Een dubbel gevoel: Huis met geliefden versus boot, medecrew en avontuur. Maar nu, na bijna een week gaat t beter. Tja en dat niet roken!. Compenseren we hier met een dagelijks oorlam. Ik koester alle ontvangen pracht cadeau's, persoonlijke teksten. Dank jullie wel! Morgen vroeg op en weer het water op voor de oversteek richting korte broeken, garnalen, paella. Voor nu liefs van mij. X, Wim

Hallo allemaal!
Hier even een stukje van het één na jongste bemanningslid. Het afscheid aan de havens van IJmuiden en Lelystad heeft me behoorlijk geraakt. Toch is het mooi om te zien dat zoveel mensen met ons meeleven en het wederzijds missen heeft best zijn mooie kanten. Ik ben alle mensen die ons zijn komen uitzwaaien en "uithuilen" enorm dankbaar. Jullie zijn allemaal toppertjes! Na de sluizen kon ik jullie aardig "loslaten" en begon het grote genieten. We hebben best wel mazzel gehad met het weer. Vanaf de Noordzee hebben we eigenlijk continue goed weer gehad. Eerst vrij veel wind, maar heelijk op de kont, dus lekker zeilen. We hebben de motor maar een uur of 15 hoeven te gebruiken. We zijn woensdag binnengelopen in de haven van Roscoff. Een leuk Bretons dorp waar je als als je in Bretagne bent zeker eens een keer moet gaan kijken. Een sprookjesachtige haven en prachtige Bretonse huisjes. De jachthaven is gloedjenagelnieuw. Het enige minpuntje is de rug van Jeroen, maar na bezoeken aan de huisarts, de Ostheopaat, de Radioloog, een nieuwe huisarts en de apotheek lijkt alles weer in orde te komen. Morgenochtend vroeg weer het water op en door naar de Golf van Biskaje. Het weer ziet er goed uit. De planning is om dinsdag Noord Spanje te bereiken. Ik denk aan jullie!! Dikke knuffels Eric

Hoi luitjes,
De laptop gaat hier over tafel en nu ben ik aan de beurt. Vandaag was even een aparte dag met huisarts bezoekjes en foto's maken van mijn rug. Alle botten zien er goed uit. Nu eerst maar eens pijnbestrijding en kijken hoe het over een dag of tien is. Gisteren en vandaag rond gereden in en op electrische voertuigen. Gisteren de fiets, vandaag met een Renault Twizzy.
Helemaal leuk. Alsof je samen in een ingepakte motor zit. Achterin zit je met je benen langs de bestuurder en kom je bijna bij het gaspedaal. Voorin zittend vooral het gevoel een tuktuk te rijden. Morgen starten we om de golf van Biscaye over te steken. Veel verhalen gaan hierover. Wij moeten hem misschien wel op de motor doen omdat er erg weinig wind verwacht wordt. Het zeilen is weer heerlijk. Zeker ook het laatste stuk net voor Roscoff. We hadden toen al een stukje Atlantische Oceaan met zijn heerlijke lange golven. En wat geniet ik van de rust in de nacht. Ik had de afgelopen week een wacht van middernacht tot drie. Nu gaat het drie tot zes worden. Heerlijk vroeg opstaan en genieten van alle stilte. Soms kijken of er nog andere schepen te zien zijn op de AIS. Een uiterst welkom kadootje van Hans. Genieten van de sterrenhemel en met hopelijk prachtige maan. En als afsluiting het ontwaken van een nieuwe dag, geweldig !! Jullie horen het, ik heb het erg naar mijn zin ook al ben ik wat minder bewegelijk dan wat ik gewend ben. Tot in Spanje of Portugal.
Hartelijke groet, Jeroen

Voor mij de uitsmijter. Bijna onmogelijk om nog zinnige dingen te schrijven omdat er inmiddels een muzikale kakofonie van de bovenste plank is ontstaan waarbij de meegebrachte muziek op de laptops om de beurt ten gehore gebracht wordt. Uiteraard ondersteund door gezang van de bemanningsleden. Toch even terug naar het emotionele afscheid in Lelystad en IJmuiden. Fantastisch dat zoveel mensen gekomen zijn om ons te zien uitvaren, Indrukwekkend zowel in de kwantiteit als in de diepte van de emoties die onze reis teweeg brengt. Mooie beelden die de afgelopen dagen hier aan boord al veel zijn opgehaald als herinnering aan vrienden, familie en geliefden.
Tussendoor zeilen we ook nog een beetje. Het gaat erg soepel, alles bezeild en vaak nog met ruime wind ook. Mooie sterrenhemels en ook verbazingwekkend veel zonuren. Mijn voorbereiding op koude en natte eerste weken was tot nu toe volstrekt overbodig. Morgen gaan we aan de oversteek naar Spanje beginnen en wederom zijn de weergoden ons gunstig gezind. Het kan eigenlijk niet stuk. Het enige minpunt is het lijden van Jeroen, die behoorlijk last van zijn rug heeft. Gelukkig heeft hij de laatste dagen wat beter geslapen waardoor hij zich wel duidelijk wat monterder voelt.
De sfeer aan boord is naar verwachting goed. Vier kerels van rond de 50 hebben gezamenlijk bijna 200 levensjaren aan ervaringen uit te wisselen. Interessant en afwisselend, en voldoende stof voor nog een paar van dit soort reizen schat ik. Gepaard aan onze gezamenlijke voorliefde voor het ruime sop, avontuur en muziek (o.a., er komen nog wel meer items over de toonbank) kunnen we nog wel even vooruit.
Genoeg voor dit eerste verslag. Iedereen dank voor zijn ondersteuning, leuke reacties op het blog en verrasingen voor onderweg. Volgende keer meer,
Groet en knuffels, Hans

• 05 Oktober 2013 - 09:30

Annemieke:

Wat leuk om stuk voor stuk jullie verhaal te lezen! ja, Ijmuiden was zwaar, maar ben blij te lezen dat het goed gaat en Jeroen ik hoop dat je snel van de pijn af bent. Wat een avontuur! Ik hoop dat jullie op en top genieten! alle mannen een knuffel en voor mijn eigen kerel :-) 1000 xxxxxxxx

• 05 Oktober 2013 - 10:02

Greet En Jan Kers:

Hoi mannen, fijn om te lezen dat het zo voorspoedig gaat, op de rug van Jeroen na dan.
    Dat is behoorlijk balen Jeroen, hopelijk werkt de medicatie en kan je weer volop genieten van het avontuur.
    Sinds jullie weg zijn zeggen wij regelmatig tegen elkaar, hoe zou het zijn, en waar zouden ze zijn dus we leven ook hier met jullie mee.
    Goede reis naar "de golf van Biskaje" en vooral veel plezier.
    Groetjes van Jan en een XXXX van Greet

• 05 Oktober 2013 - 10:45

Ute:

Dag mannen, snel even een reactie van mij! Wat leuk dat iedereen van jullie zijn eigen ervaring gaat delen. Ik ken dan alleen maar Eric en Jeroen, maar zo maak je ook kennis met de rest van de bemanning. En als ik het zo lees, hebben jullie het prima voor elkaar met elkaar. :-)

Goede reis verder en succes met oversteken richting Spanje. ik verheug mij al op het volgende verslag!
    Liefs, Ute en Richard

• 05 Oktober 2013 - 14:56

Harry En Elly:

Wat fijn mannen om jullie belevenissen te lezen.Zo reizen we toch mee. In gedachten doen we dat ook steeds hoor! Waar zouden ze zijn? Hoe zou het gaan? Afgezien van de watts App. zijn we nu nóg uitgebreider op de hoogte. Fijn hoor!
    Wij wensen jullie héél veel plezier en geniet met volle teugen van deze mooie reis.
    Liefs van ons. Dikke knuffel.En Jeroen! Beterschap!
    Harry en Elly de Hoogen.

• 05 Oktober 2013 - 19:27

Renée:

Heerlijk jullie verhalen te lezen, zo blijf ik een beetje bij en hoeven jullie niet alles meer te vertellen over twee weken..... Niet eerder aan komen dan wij hoor......jullie gaan zo lekker.... Jeroen sterkte, ik zal je niet vermoeien met medische adviezen....ik hoop dat je snel weer wat mobiel zult zijn. Liefs voor jullie viertjes, Renée

• 06 Oktober 2013 - 00:37

Mo:

Lieve Jeroen en natuurlijk medereizigers,

Fijn te horen dat het zo goed gaat, ondanks jouw rug Jeroen, dat is een tegenvaller. Fijn dat de pijnstillers hun werk doen, geniet lekker van de reis, bijzonder hoor. Geniet van de sterren, heerlijk om 's nachts te genieten op het water onder de sterren, heerlijk! Ik wens jullie bijzondere ervaringen en een heerlijke tijd toe. Kus Mo

• 06 Oktober 2013 - 18:48

Mooiste:

Hola, buenas tardes amigos,
    Llegais en mi España buena. Espero que disfrute España. País Vasco es mucho hermoso y la costa es muy accidtada.
    ¡Le deseo grandes experiencias! ¡Buen viages!
    ¡Muchos abrasos! Hasta luego y saludos cordiales!
    Mooiste

• 06 Oktober 2013 - 18:54

Jopi:

Lieve bemanningsleden, lieve Jeroen,

Fijn om wat te lezen, ondertussen al weer op het ruime sop, en als je dit leest alweer aan de vaste wal. Spaanse wal hoop ik.
    Geweldig dat het bijna allemaal "voor de wind gaat", behalve je rug dan Jeroen. Ik heb t al aangeboden h": ik ben zo ingevlogen met mijn magische handen. Dacht zelf aan Porto of Las Palmas voor het beste resultaat!

Vandaag in de najaarszon de eerste pruimenbomen gesnoeit op de Stal. Natuurlijk ook heerlijke appels geplukt voor appeltaart en applemoes.

Ik wens jullie een heerlijke tijd samen, met veel gezang en stiltes, turend over de verste horizon.

Liefs Jopi

• 07 Oktober 2013 - 09:42

Rudolf Lamens:

Bste Hans en de rest van de crew,

Geweldig dat het zo goed gaat en zo fijn is, heb ook gedacht toen jullie vertrokken en wij bij mijn familie in Zandvoort waren dat jullie met geweldig weer zijn vertrokken met een flinke wind schuin achter dus daar konden jullie goed mee vooruit komen. Ik had al een paar keer gekeken of er al wat te lezen viel maar dacht later dat zullen ze wel 1 keer in de week doen, en dat klopt dus ook.
    Hoop dat het weer zo mag blijven n dat jullie een goede oversteek naar Portugal.
    Hoop ook voor Jeroen dat hij ook snel volledig kan genieten van de reis.
    Behouden vaart en tot het volgende verslag.
    Groeten allemaal van Maga en Ruud.

• 07 Oktober 2013 - 15:23

Martin Schuurman:

Ik zit hier op mijn werk bij Odijk en lees jullie verhalen met een (klien) beetje afgunst. Het mooie weer is er en dan komen de verhalen vanzelf.
    Ik vraag me af of we hier op het vaste land jullie kunnen volgen met de AIS maar dat ga ik nog uitvinden.
    Veel plezier en vooral beterschap.

• 07 Oktober 2013 - 23:29

Christie:

Lieve Jeroen, Eric en andere bemanningsleden,

Wat leuk om een beetje met jullie mee te mogen reizen.
    Jeroen, ik hoop dat het met je rug ondertussen wat beter gaat!
    Heel veel plezier samen, geniet van jullie avontuur! Christie

• 07 Oktober 2013 - 23:56

Simone-Nicole:

Lieve Wm, Jeroen en Crew. Wat fijn te lezen hoe iedereen het beleefd.Wens jullie veel voorspoed en mooi weer toe. En Wim houdt jou rug het goed ? Jeroen sterkte met je herstel. Groet Simone-Nicole

• 08 Oktober 2013 - 01:04

Otto:

WIM is mijn adressant,hoewel ik ook Jeroen heb mogen ontmoeten.Jeroen, de spil moet toch wel zijn lichamelijke ongemakken de baas kunnen blijven, is te hopen. Schattig, de verwachting van Wims kleine meid dat Jeroen Wim het roken uit diens hoofd kan praten! Afscheid voor enkele weken: nou en! Mijn buurman gaat ook voor drie of vier weken in Noorwegen of in India "klussen".En dat doet 'ie al jaren! Maar jullie onderneming is toch anders .Jullie zullen een proces ondergaan van (diepere) kennismaking met elkaar.En dan komt de periode van de OVERSTEEK. Je verlaat Europa,. na een (in mijn opinie "tamme" reis) langs de Europese kusten.
    Weg is de nabijheid van de veilige kust,en dan begint het ECHTE avontuur. Dan ben je van elkaar afhankelijk.
    Goede oefening, dat kusttraject! De oversteek: Ik volg jou/jullie met veel positieve verwachtingen

• 08 Oktober 2013 - 09:25

Toos:

Hoi Jeroen en medepioniers,

Wat fijn dat jullie reis zo voorspoedig gaat. Maar het belangrijkste voor mij op dit moment is, hoe gaat het met de rug Jeroen?
    Ik moet snel zijn anders zijn jullie alweer vertrokken! Moet nu vlug hier naar een afspraak hier.
    Wat leuk die extra info/hulplijn van Jan D.

Lieve allemaal een heel fijn vervolg van jullie reis en heb het goed samen.
    Liefs, Topos

• 08 Oktober 2013 - 11:51

Elly En Harry:

Hallo mannen.
    Wat fijn dat die beruchte Golf zo lekker gegaan is. Nu in Noord Spanje en vanmiddag weer door!!!
    En onderweg genieten van de appeltaart!!!! Mmmm.
    Hoop dat het goed gaat met Jeroen zijn rug zodat ook hij kan genieten van de tocht.
    Lieve groetjes van ons en véél plezier.XXX Harry en Elly

• 09 Oktober 2013 - 22:31

Ria:

Hallo Jeroen, Eric, Wim en Hans,

Leuk om jullie verhalen te lezen. Jeroen wel balen van je rug, ik hoop dat het snel over gaat en je weer wat beweeglijker kunt zijn. Ik hoop dat de rest van jullie reis ook voorspoedig gaat. En ik ben benieuwd naar de rest van jullie verhalen, ik blijf jullie berichten in de gaten houden.
    Mannen. Proost, en heel veel plezier met elkaar. Goed vaart.
    Groetjes en liefs Ria

• 12 Oktober 2013 - 12:39

T:

Hoi lieve Jeroen en Crew,

Hoe gaat het met jullie?
    Alweer vaste grond onder de voeten? volgens. Jan zouden jullie in Lissabon moeten zijn.
    Hoe gaat het met je rug Jeroen? hopelijk wat beter.....?
    Moet vaak denken hoe het gaat aan boord in de donkere nachten, hoe is de temperatuur..die is hier behoorlijk gezakt met regen. Hoewel er nu weer een mooi zonnetje schijnt.
    De laatste foto zag er goed uit Jeroen aan de maaltijd!
    Veel liefs uit het Maas en Waalse.

• 13 Oktober 2013 - 15:53

Elselinde:

Wat een avontuur.
    En lieve broer eindelijk een verplichte rokers stop.
    Je wilde altijd al stoppen en volgens mij is deze zeiltocht nog mooier zonder dwarrelende rook om de boot een.
    Geniet met zn allen xxxxxxxxx