Aan de ketting
Door: Jeroen
Blijf op de hoogte en volg Diepgang
24 Oktober 2013 | Spanje, Las Palmas de Gran Canaria
Wat nu? Twee dagen later is er meer duidelijk. De bemanning vliegt volgende week terug. Ik blijf hier waarschijnlijk dan nog even. Plan lijkt nu om de reis in februari voort te zetten. Voor nu vooral nog verwarring. Wat gebeurt er en wat voor (on)mogelijkheden het ons biedt.
Ben er even stil van.
Hartelijke groet,
Jeroen
24 Oktober 2013 - 19:06
Sn Schurian:
Ha Jeroen en Crew , wat een enorme teleurstelling voor jou en jullie allemaal. Veel succes met het organiseren van de terugreis en snel herstel gewesnt ! groeten Simone -
24 Oktober 2013 - 19:27
Ute:
Jeetje, wat een teleurstelling !! Ontzettend jammer! Maar het allerbelangrijkste is je gezondheid, Jeroen! Goede beslissing van jullie! Pas goed op jezelf en succes met de verdere behandeling!
Sterkte en liefs ook voor de rest van de bemanning ! Zal voor hen ook wel een teleurstelling zijn!
Dikke knuffel,
Ute -
24 Oktober 2013 - 19:38
Gerard:
Tjee Jeroen, wat een verhaal... En een enorme teleurstelling voor jullie alle 4. Weet zeker dat Eric, Hans en Wim er volgend jaar er weer bij zijn. Ondanks alles hoop ik toch dat jullie de afgelopen weken hebben genoten op zee en de afgelopen week met de "visite".
Hou je taai en zorg goed voor jezelf. Voor de andere mannen, goede reis terug..... -
24 Oktober 2013 - 20:02
Marjonelle:
Jemig Jeroen, wat een drama. Voor jou en de andere jongens. Heel veel sterkte met je rug en de mentale tik. Zet m op!!! Deze pauze biedt je vast ook weer nieuwe kansen. Xxx Marjonelle
24 Oktober 2013 - 20:03
Greet:
Hoi jeroen, wat een narigheid he hopelijk is de pijn een beetje uit te houden.
Jammer dat het zo loopt, maar je gezondheid gaat nu voor, dus een goede beslissing om te stoppen.
Goeie reis terug voor de mannen, beterschap voor jou, en wat in het vat zit......, uiteindelijk komen jullie er wel, alleen iets later.
Veel liefs, greet en Jan
24 Oktober 2013 - 20:18
Inez Revet:
Hoi Jeroen,
wat een ontzettende tegenvaller voor jullie allemaal en ik kan me heel goed voorstellen dat je er stil van bent. Wat een teleurstelling en zo naar dat dit je overkomt. Helemaal zo in het buitenland met daarbij de wens om samen naar St. Maarten te varen.
Ik wens je heel veel sterkte en kracht toe en hoop echt zo voor jullie dat de reis in februari onder betere omstandigheden vervolgd kan worden.
Liefs,
Inez -
24 Oktober 2013 - 20:45
Christie Slot:
Lieve Jeroen,
Wat een enorme tegenvaller voor jou en jullie!
Ik hoop dat je toch een beetje kan nagenieten van het stukje reis dat jullie wel hebben mogen maken samen. Veel liefs Christie
24 Oktober 2013 - 21:11
Ria:
Jeetje Jeroen, wat balen man zowel voor jouw als de rest van de mannen.
Ik hoop dat je snel geholpen kunt worden en dan van alle ellende af bent.
Laat je je nu in Las Palmas opereren of in Nederland?
Maar volgend jaar nieuwe kansen, en dan de reis vanaf Las Palmas starten.
Ik wens de rest van de mannen een prettige terugvlucht en voor jou sterkte met je operatie.
Hartelijke groetjes Ria.
24 Oktober 2013 - 21:51
Bart:
Toch is het een klote accu ;-) Hou je haaks! -
24 Oktober 2013 - 22:15
Martin:
Mannen dit is niet leuk maar ik lees tussen de regels door dat er voor Jeroen wel verbetering in zit. Ook de plannen voor februari lijken dat te zeggen maar wat duurt dat nog lang.
Voor ons, ver weg, lijkt het allemaal erg onwerkelijk maar dat zal voor jullie niet anders zijn. Wij wensen jullie veel sterkte en duimen met jullie voor betere tijden. -
24 Oktober 2013 - 22:23
Eric Revet:
Wat een domper voor jullie allemaal, en voor Jeroen in het bijzonder. Gelukkig blijft St Maarten nog wel even liggen. Belangrijkste is nu om eerst weer helemaal te herstellen. Ik hoop voor jullie allen dat de reis voortgezet kan worden in februari. Goede reis terug en een spoedig herstel gewenst.
Groet,
Eric -
24 Oktober 2013 - 22:34
Elly De Hoogen:
Hoi Jeroen en crew. Ja, had al zoiets gehoord , wist de oplossing nog niet. Wens jou Jeroen héél veel sterkte en het komt vast allemaal goed. De mannen een tegenvaller maar gezondheid is nu het belangrijkste toch?Wens jullie een goeie terugreis. Tot gauw.
Elly
24 Oktober 2013 - 22:36
Alexandra:
He Jeroen, wat een domper voor jou en je crew. Kan me heel goed voorstellen dat je daar nu met een dubbel gevoel zit. Heel veel sterkte & beterschap! Misschien anders Olav Cox vragen om je schip met je crew over te varen?
Hartelijke groet,
Alexandra Tromp-Kok
SY Octopus -
25 Oktober 2013 - 00:20
Olaf Windey:
mannen...wat balen zeg !!! Maar wel een goeie beslissing denk ik Jeroen...sterkte kerel !!
greetz Olaf -
25 Oktober 2013 - 01:39
Otto Schurian:
Eerst de emotie's van 't afscheid, dan 'n reis langs de kanten van Europa,' n vingeroefening voor zeilers. Vast leuk en leerzaam . Maar dan: DE OVERTOCHT !!! Daar ging het om. De schuit daar brengen. Ondergaan, wat er in de groep gebeurt.En nu, even afgelopen. HEEL jammer! Jeroen, sterkte! Wim, tot straks! "paps"
25 Oktober 2013 - 08:49
Rob Van Den Born:
Da's balen Jeroen! Heel veel sterkte gewenst van Ans en mij.
Groetjes Rob en Ans van den Born
25 Oktober 2013 - 10:09
Alette:
Goh Jeroen wat een verhaal, dat is zeker een teleurstelling voor je en natuurlijk voor de verdere plannen.
Ik weet uit ervaring dat wanneer je in Spanje in een ziekenhuis hebt gelegen dat je moeilijk inj een ned. ziekenhuis terecht komt. i.v.m met ( MRSA) bacteriën. (meegemaakt bij mijn moeder).
Ik kan me voorstellen dat je er stil van bent! Wij ook hier! Vreselijke pijn, zenuwpijn!
Heel veel sterkte daar! Als we iets kunnen doen? laat t weten!
En veel liefs ook voor de rest van de bemanning! -
25 Oktober 2013 - 14:04
Cilia Wust:
Jee Jeroen, wat is ditttt. jeemienee...wat een verbijstering voel ik hierbij,.
Natuurlijk ben jij al naar binnen gegaan om te zoeken wat hiervan de bedoeling is.....
Hernia....tja.....ze doen niet altijd meer een operatie, heb ik begrepen. Dus, tja, oefeningen enzo.tja, en zo'n overtocht, vraagt natuurlijk top-FIT condititie.
Hoe is dit mogelijk zeg, wat een domper, wat balen, verdorie.,....ik snap dat jij het nog helemaal niet kan bevatten, lijkt me ook tijd nodig om dit te verwerken en een plek te geven.....heel apart dit zeg.
Heel veel vertrouwen op jouw pad hierin Jeroen, voel goed wat voor jou het beste is. jij alleen weet dit. Veel liefs, als ik op afstand hierin iets voor je kan doen, mail me dan. sterkte -
25 Oktober 2013 - 15:13
Anrie:
jeetje wat een teleurstelling! wens je heel veel sterkte en beterschap. groet Anrie -
25 Oktober 2013 - 22:35
Jeroen :
Lieve mensen. Wat een hartverwarmende reacties. We zitten hier in de sailorsbar aan de haven en zijn geraakt door jullie reacties. De eerste vluchten terug zijn geboekt. En vooruit kijken naar volgend jaar doen we ook al een beetje. Mijn rug gaat nu iets beter. Dinsdag nog een onderzoek in het ziekenhuis. Nu eerst nog genieten van het heerlijke weer hier en de sfeer van de haven, stad en strand. Hartelijke groet, Jeroen. -
26 Oktober 2013 - 15:23
Aldebert:
Had van Hans het droevige verhaal al gehoord.............heel veel sterkte met verwerking van de grote teleurstelling. Gelukkig zijn jullie nog paar dagen met elkaar, veel sterkte, en uiteraard goede gezondheid! -
27 Oktober 2013 - 14:15
Peter En Anneke Heinsius:
Jeeeeetje!! lieve mensen, lees nu pas jullie berichtje. Het nieuws is bij jullie hopelijk inmiddels wat aan het bezinken ...wat ontzettend omschakelen voor jullie allemaal!
Heel veel sterkte Jeroen en familie, we kennen jou niet maar leven met je mee. Veel wijsheid bij het nemen van juiste beslissingen.
Gelukkig dat je nog net aan vaste wal hier achter komt, maar zuur blijft het wel.
Hoop dat jullie toch nog een beetje kunnen genieten van de laatste dagen daar!
Hartelijke groetjes van de buren van Wim: Peter en Anneke.
28 Oktober 2013 - 08:12
Eldert:
Het klinkt altijd zo mooi; leven in het nu. Maar doe het maar eens in zulke omstandigheden. Houd jullie haaks, Eldert -
28 Oktober 2013 - 13:19
Rudolf Lamens:
Ik heb er weinig aan toe te voegen met wat er allemaal reeds geschreven is, sterkte voor de hele crew en vooral voor Jeroen.
Groet Ruud -
28 Oktober 2013 - 14:25
Oom Herman:
Wat een tegenvaller mannen , een hernia . Daar had niemand aan kunnen denken . Héél jammer !
Heb je de MRI-beelden zelf ook bekijken Jeroen ?
Voorlopig de grote oversteek uitgesteld , ik denk de enig juiste beslissing .
Fijn dat jullie zo veel aardige reacties van vrienden en kennissen krijgen .
Jeroen van harte een snelle beterschap toegewenst .
Al het goede voor de hele crew .
Oom Herman . -
31 Oktober 2013 - 12:14
Eric:
Hoi "medelevers",
De Diepgang is verlaten, wij zijn weer thuis... De reis is voorlopig tot een einde gekomen op Gran Canaria. We hebben een mooie tijd samen gehad en samen de teleurstelling verwerkt.
Nu komt de nieuwe uitdaging... het dagelijkse leven weer oppakken...in koud weer met de verwarming aan.
Is niet makkelijk.. moet toch steeds weer denken aan de Sambal Badjak van Wim, het "Jeroense" van Jeroen en de technische uitdagingen met Hans. Gecombineerd met prachtig weer, een heldere zee, zeilen in de wind en de goede stemming aan boord, was het meer dat de moeite waard.
Ik hoop dat we met zijn vieren de reis in februari voort kunnen zetten en dan "De Oversteek" kunnen gaan maken.
De reacties van het thuisfront waren geweldig en ik wil jullie daar allemaal voor bedanken. Het afscheid in Lelystad en IJmuiden..de reacties op onze (te korte) verhalen. Ik heb ervan genoten. Familie, vrienden en kennissen bedankt hiervoor. En voor wat betreft de crew... Mannen ik vond het geweldig om met jullie gevaren te hebben! Jullie zijn toppers, allemaal met jullie eigen kennis en kunde. Dat maakt een team sterk!
Ik kan niet wachten tot we weer weg gaan!
En dat prachtige popperige pimpel paarse plastic horloge....... dat gaat zeker mee!
Groetjes Eric -
02 November 2013 - 16:27
Karel En Mirjam Bek:
Hoi Jeroen, wij zitten hier even uit te waaien op Vlieland, en dan krijgen je gedachten ook weer ruimte om terug te denken naar de fantastische Terschellingen overtocht en vakantie die wij op jouw Diepgang hebben mogen ervaren. We stuiten nu dus op jouw reisverslag; wetende dat je onderweg was naar 'onze mooie Antillen'. Schrikken voor ons maar vooral wat een vreselijke teleurstelling voor jou en je mede-reisgenoten! Heel veel sterkte en we blijven je volgen Jeroen!
Groeten van Karel en Mirjam Bek, en ook van Ans en Wim Bosmans natuurlijk...