Eindelijk weer zon, zee en zeilen!
Door: Diepgang crew
Blijf op de hoogte en volg Diepgang
24 Februari 2014 | Spanje, Las Palmas de Gran Canaria
Hier weer een stukje van onze ervaringen op Las Palmas. De voorbereiding gaat uitstekend. De bunkervoorraad is nog eens goed doorgenomen en de hofmeester gaat maandag met een grote boodschappenlijst op pad!
Vandaag was weer een topdag. We waren van plan om een dag te gaan proefvaren, zodat we konden zien of alles nog in orde was met onze mooie Diepgang. Natuurlijk konden we het niet laten om 'zeilverslaafde' Daan te bellen. We hadden de vraag nog niet gesteld of hij reageerde enthousiast en wilde graag, samen met zijn schoonvader Piet, mee op deze ééndagscruise. Er was overigens wel één belangrijke voorwaarde gesteld door zijn schoonmoeder en zijn vrouw... we mochten ze niet meenemen op de Atlantische oversteek. Met de belofte dat ze ‘s avonds voor donker weer thuis zouden zijn, stonden Daan en zijn schoonvader Piet vanmorgen (op tijd..) bij de Diepgang. In eerste instantie leek het erop dat we weinig wind zouden hebben maar goed gemutst hebben we de haven verlaten. We vrolijk 'uitgehoornd' door Rob en Hilde vanaf de Happy Hour. Eenmaal op zee ontwikkelde zich een fantastische dag. Wind trok aan tot 18 knopen en het zonnetje liet zich heerlijk zien. Met tonijntjes om de boot en tonijntjes (uit blik) op vers stokbrood, geflankeerd door in Surinaamse pasta gemarineerde gamba’s werd de lunch een toppertje. Daarna heeft Daan het roer overgenomen. Hij verbaasde zich over de snelheid die de Diepgang maakte. Af en toe meer dan 8 knopen met 18 knopen wind, is best netjes. Onderweg werd door Piet en Daan zelfs al nagedacht over allerlei mogelijkheden om met bekenden naar Sint Maarten te komen voor een weekje zon, zee en zeilen. Nou, jullie zijn echt welkom (is commercieel ook aantrekkelijk.. hahaha). Eenmaal terug in de haven nog een lamsoor tot ons genomen op de proefvaart van vandaag. En de Diepgang?.... Ze heeft weer bewezen dat het een heerlijk schip is!
Het diner van vanavond bestond uit kippenlevertjes met knoflook-kerriesausje, licht gezoete wok groenten aangevuld met een heerlijk kruidige basmatirijst... kortom, het was weer een dag om niet te vergeten. Heerlijk!
Overigens Daan en Piet zijn conform afspraak op tijd weer vertrokken. Wat ze onderweg nog gedaan hebben weten wij natuurlijk niet(hahaha..) Daan en Piet we vonden het heel erg gezellig met jullie aan boord en hopen jullie zeker nog eens te zien. Zoals in een wijs chinees spreekwoord al wordt omschreven...Tow nie gnen vow tu, fing yo to gang, wat vrij vertaald kan worden met:zie je later, op het water!
Lieve allemaal we genieten!
Veel liefs van de Diepgang crew!
24 Februari 2014 - 16:18
Martin Schuurman:
Ik wens jullie een behouden (vervolg) vaart en een behouden aankomst.