Nieuwe dag, nieuwe ronde - Reisverslag uit Las Palmas de Gran Canaria, Spanje van Diepgang - WaarBenJij.nu Nieuwe dag, nieuwe ronde - Reisverslag uit Las Palmas de Gran Canaria, Spanje van Diepgang - WaarBenJij.nu

Nieuwe dag, nieuwe ronde

Door: Eric, Hans Wim en Jeroen

Blijf op de hoogte en volg Diepgang

27 Februari 2014 | Spanje, Las Palmas de Gran Canaria

Hoi allemaal,

Een berichtje vanuit het licht bewolkte Las Palmas.
Ondertussen zijn we weer met zijn vieren. Onze welwillende taxichauffeur stond Hans maandag op te wachten met een door ons geschreven bordje om hem daarna mee naar de auto te nemen waarna wij als surprise opeens instapte. Een hartelijk weerzien. Even later heerlijk gegeten aan boord. En na een uur voelde het al weer helemaal als vanouds. Alsof de tussenstop van drieënhalve maand er niet was geweest. Dat gaat echt supersnel. We varen nog niet maar ieder ziet weer in zijn vertrouwde patroon. Voordat wij Hans hebben opgehaald eerst nog boodschappen gedaan. Geweldig. Bijna vier karren vol met heel veel paprikachips en heel veel niet te drinken koffie, bleek later. Die gaat met een bordje te koop op de steiger. De boodschappen zijn keurig voor het schip geleverd en door Wim en Eric mooi gerubriceerd ingescheept.

Gisteren weer een klusdagje met o.a. het gerepareerde zeil halen en allerlei andere kleine klussen. Gisteravond een ontzettend gezellige avond met Hilde en Rob aan boord van de Diepgang. Wereldzeilers, ook voor hun beroep. En ontzettend muzikaal. Van stuurautomaten tot AIS van Simon and Garfunkel tot Karin Bloemen. Kippenvel van het geweldige nummer Lef van Karin Bloemen waarvan Hilde net de partituur even aan boord bracht.

Vandaag weer wat klussen, gas kopen, nieuw lager voor een winch, zeilen er weer op, boodschappen doen, o.a. andere koffie. Die van de Lidl is opeens erg goed. Verder antenne voor onze zendamateur plaatsten en nog wat huishoudelijke zaakjes.

Ons vertrek hebben we enkele dagen uitgesteld i.v.m. de winderigheid buiten. Kans op windkracht zes, net iets teveel om van wal te steken. Betekent wel dat we waarschijnlijk de oversteek in één keer gaan maken. Dus geen Cape Verde. Wel jammer maar anders komen wij misschien wat krap in de tijd. Dat betekent straks een week of drie op het water. Dat wordt een bijzondere ervaring waar wij alle drie naar uitkijken. Maar voor nu gewoon nog even boodschappen doen en mail checken.

Hartelijke groeten,

Eric, Hans, Wim en Jeroen

• 27 Februari 2014 - 10:45

Annemieke:

Leuk om de verhalen te lezen! hoop dat jullie zonder problemen vrijdag aan de oversteek kunnen beginnen! Ik ga duimen!

liefs Annemieke